Extra maatregelen in verband met het Corona virus

 

Welke extra maatregelen neemt Tandartspraktijk Loon op Zand in verband met de situatie rondom het Corona virus?

 

In de tandheelkunde gelden al jaren de meest strenge hygiëne protocollen en richtlijnen. Hier wordt ook zeer streng op gecontroleerd.

 

Via de universiteiten, beroepsverenigingen en inspectie zijn speciale werkgroepen en deskundigen voortdurend bezig deze protocollen vast te stellen en aan te scherpen aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Zodoende zijn tandartspraktijken WIP (Werkgroep Infectie Preventie) richtlijn proof.

 

Met de komst van het Corona virus – wat wereldwijd veel aandacht krijgt en waar (terecht) veel ongerustheid over is – zullen naast de al reeds bestaande dagelijkse protocollen en richtlijnen - de volgende extra voorzorgsmaatregelen plaatsvinden:

 

  • Bij binnenkomst in het voorportaal van de praktijk zal u gevraagd worden kort uw handen en polsen te desinfecteren met alcohol via de alcoholdispenser
  • Bij binnenkomst en vertrek in de behandelkamer zullen de tandarts, mondhygiëniste en assistente tijdelijk geen hand schudden
  • Meer frequent dan normaal zullen wij de deurklinken en andere contactoppervlakken buiten de behandelkamers desinfecteren en zullen de wachtkamer en patiëntentoilet gereinigd worden
  • Mocht u zich ongerust voelen over uw gezondheid, grieperig voelen of anders verzoeken wij tijdig uw afspraak af te bellen en verplaatsen naar een later tijdstip.

Zodoende hopen wij er alles aan te doen om met elkaar te zorgen voor het minimaliseren van de besmettingsrisico’s en deze zoveel mogelijk uit te sluiten.

 

Hopende op uw medewerking en begrip

 

Tandartspraktijk Loon op Zand