Geen myofunctionele therapie meer in eigen praktijk

 

 

Per 1 januari zullen we – na een periode van 6 a 7 jaar - als praktijk gaan stoppen met de myofunctionele therapie en de Myobrace. Misschien was dit niet heel bekend, maar als tandartspraktijk Loon op Zand waren wij één van de grootste expertisecentra in de regio op dit gebied. Dit mede door de aanwezigheid van logopediste Wilma van Es, die naast haar vier drukke praktijken in de omgeving tijd had om ons hierin op de woensdagmiddag te ondersteunen.

 

De afgelopen jaren hebben we een generatie kinderen kunnen ondersteunen met het bijbrengen van de juiste mondgewoontes en daar zijn we heel trots op.

Door o.a. het samenkomen van diverse factoren (o.a. Corona, behoefte van Wilma om haar drukke werkweken toch iets af te bouwen, noodzaak van onze praktijk ons te richten op de primaire tandheelkunde) hebben we helaas moeten besluiten deze stap te nemen.

 

Kinderen en volwassenen die nog onder behandeling zijn wordt de mogelijkheid geboden hun behandeling in de logopediepraktijk van Wilma voort te zetten. Ook zal in de toekomst bij constatering van afwijkende mondgewoontes de mogelijkheid worden geboden naar Wilma door te verwijzen.

 

We zijn trots op wat we hebben kunnen doen voor de kinderen die onder behandeling zijn geweest de afgelopen jaren en de behaalde resultaten en danken iedere voor het gestelde vertrouwen. Myofunctionele therapie en kennis over afwijkende mondgewoontes is een onderschat en onderbelicht gebied in de tandheelkunde en we weten zeker dat degenen die kennis hebben genomen van de materie daar de rest van hun leven hun voordeel mee zullen doen.